Tips voor gezichtsmassage

Gezichtsmassage

Gezichtsmassage is een rustgevende wellness massage die ook geschikt is als zelfmassage. Bij correct gebruik kan het ook helpen rimpels en stress te voorkomen. Tips en tricks voor een goede gezichtsmassage vind je in dit artikel.

Gezichtsmassage beautyGe

Het gezicht is een gevoelige huid. In tegenstelling tot andere lichaamsdelen zijn de contouren fijner, zorg er dus voor dat alle bewegingen die we in dit artikel beschrijven met zachte druk worden uitgevoerd.

Procedure en uitvoering van een gezichtsmassage

Gezichtsmassage tips

De gezichtsmassage moet worden afgestemd op uw behoeften. Om dit te doen, kunt u zich concentreren op verschillende gebieden. De volgorde en druk kunt u zelf bepalen. Om in de stemming te komen voor de gezichtsmassage, moet je beginnen met een beetje massageolie en lichte bewegingen in de grotere delen van het gezicht. Stop indien mogelijk met de massage. Sluit je ogen. Begin met lange halen op de kin en ga omhoog naar het voorhoofd. Schuif terug naar je kin en begin dan met lange halen van boven naar beneden en vice versa. Masseer nu je slaap met cirkelvormige bewegingen. Ten slotte is er het “wegstrepen”, dit is een massagebeweging die in het midden van het gezicht begint en naar achteren wordt geborsteld. Begin bij de haarlijn en masseer van binnen naar buiten. Deze massagetechniek neemt de stress van het dagelijks leven weg. Houd op het einde je ogen dicht en geniet van het ontspannen gevoel.

Gezichtsmassage tegen rimpels

Op het voorhoofd vormen zich vaak zogenaamde horizontale rimpels. Om dit te masseren, plaatst u uw middel- en ringvinger op het midden van uw voorhoofd en masseert u naar buiten in de richting van uw slapen met kleine spiraalvormige bewegingen. Je kunt fronsrimpels minimaliseren door het punt boven de wenkbrauwen in de richting van de neusbrug te masseren. Schuif eenvoudig uw middel- en ringvinger met lichte druk naar de andere kant van uw neus en stop bij het puntje van uw neus. Je kunt dit zelf maximaal zes keer aan elke kant doen en elke keer drie keer herhalen.

Tips voor gezichtsmassage

Houd bij het krijgen van een gezichtsmassage rekening met de volgende tips:

Breng je haar weer bij elkaar! Het kan erg oncomfortabel zijn als er haren op het gezicht komen tijdens de gezichtsmassage.

Gebruik slechts een beetje massageolie! Massageolie kan snel een probleem worden op het gezicht - het komt in de ogen of mond terecht. Vooral geurige massageolie (door het gebruik van etherische oliën) mag niet te overvloedig worden gebruikt om de zintuigen niet onnodig te belasten - minder is hier meer.

Veel afwisseling zorgt voor maximaal genieten! Een afwisselende massage biedt veel meer, omdat de zenuwcellen nauwelijks de kans krijgen om zich aan de prikkels aan te passen. Zo blijft de massage altijd interessant en effectief. Voel je vrij om de gebieden naast het gezicht op te nemen - oren, keel, nek en haarlijnen.

Gezichtsmassage wellness


Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<