De gezondheid van de therapeut staat voorop
01 maart 2023 
in Tips

De gezondheid van de therapeut staat voorop

De gezondheid van de therapeut staat voorop

houding therapeut is belangrijkGezondheid van de therapeut staat voorop

Therapeut of masseurs gebruiken hun hele lichaam als ze werken. Hun lichaam is als een hulpmiddel om andere mensen te helpen hun welzijn terug te krijgen. Voor hun eigen gezondheid zorgen is de basis van hun werk.

De prioriteit

prioriteit van therapeut is belangrijkPrioriteit dat de therapeut goed kan werken

Als we aan een therapeut of masseur denken, denken we eerst aan een behandeling die de patiënt van pijn verlicht, de spieren ontspant en hun verloren functies herstelt. Zelden denken we echter aan de problemen en pijnen van therapeuten die worden veroorzaakt door de aard van hun werk.

Hoe een therapietafel uw werk kan beïnvloeden

massagetafel-comfortKies voor een behandeltafel die uw behandeling volledig ondersteunt

Bij de keuze van apparatuur voor uw fysiotherapiepraktijk of massagestudio staat het comfort van de patiënt zeker op de eerste plaats. Maar je zult degene zijn die elke dag, elke week aan de massagetafel werkt. Zorg er dus voor dat u een therapietafel of behandeltafel kiest die uw behandelingen volledig ondersteunt.

Elektrisch verstelbare tafel

Een elektrisch verstelbare massagetafel is eigenlijk een must

U ontlast uw lichaam het meest en voorkomt verkeerde houdingen als u ervoor zorgt dat u behandelingen altijd op de juiste hoogte uitvoert. Met een elektrische therapietafel kunt u de tafel snel en eenvoudig in hoogte verstellen voor elke behandeling en tijdens de behandeling. Dit schept de voorwaarden voor goede lichaamsmechanismen.

De breedte van de therapietafel

Kies de juiste breedte voor uw massagetafel

Kies de breedte van de tafel in functie van de behandelingen die u uitvoert. Als u voor veel manipulaties boven de patiënt moet zijn, kiest u een smallere tafel. Dit maakt het gemakkelijker voor u om uw bewegingen te controleren en de patiënt te bereiken.

Kruk – steun en comfort

Ontspannen werken met een ergonomische krukZorg voor een optimale werkhoudiing, terwijl u uw klant behandelt

U voert meerdere behandelingen uit op één werkdag, maar hoeft ze niet allemaal staand door te brengen. Door een praktische kruk te gebruiken, komt u heel dicht bij uw patiënten en laat u tegelijkertijd uw benen en ruggengraat rusten.


Graag schrijven wij blogs voor u over Relax Sensation Benelux en onderwerpen die daarbij passen. Wij waarderen het zeer als u reageert op de blogs.
Reactie plaatsen
<