Wat is chemische peeling

Alles Wat Je Moet Weten Over Chemische Peeling

Wat is een Chemische Peeling?

Een chemische peeling is een huidbehandeling waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om dode huidcellen te verwijderen en de huid te vernieuwen. Deze behandeling helpt om een gladdere, heldere en jonger uitziende huid te krijgen.

Hoe Werkt een Chemische Peeling?

De Basis van de Behandeling

Bij een chemische peeling wordt een speciale oplossing op de huid aangebracht. Deze oplossing zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid (de dode huidcellen) afschilfert. Hierdoor komt er een nieuwe, frisse huidlaag tevoorschijn.

Verschillende Soorten Peelings

Er zijn verschillende soorten chemische peelings, afhankelijk van de diepte van de peeling:

  • Oppervlakkige Peeling: Dit is een milde peeling die de bovenste laag van de huid behandelt. Ideaal voor lichte huidproblemen zoals fijne lijntjes en een doffe huid.
  • Middelmatige Peeling: Deze peeling dringt dieper door in de huid en is geschikt voor het behandelen van rimpels, acne en lichte pigmentvlekken.
  • Diepe Peeling: Deze krachtige peeling bereikt de diepere lagen van de huid en is effectief voor ernstige rimpels, diepe acne-littekens en aanzienlijke pigmentvlekken.

Voordelen van een Chemische Peeling

Verbetert de Huidtextuur

Een chemische peeling helpt om de huid gladder te maken door dode huidcellen te verwijderen. Dit resulteert in een zachtere en egalere huidtextuur.

Vermindert Rimpels en Lijntjes

Door de stimulatie van nieuwe celgroei kan een chemische peeling fijne lijntjes en rimpels verminderen, waardoor de huid er jeugdiger uitziet.

Behandelt Acne en Littekens

Chemische peelings kunnen effectief zijn bij de behandeling van acne en het verminderen van acne-littekens. Ze helpen ook om de poriën te verkleinen en toekomstige puistjes te voorkomen.

Verheldert de Huid

De peeling verwijdert dode huidcellen en stimuleert de groei van nieuwe cellen, wat kan helpen om de huidtoon te egaliseren en pigmentvlekken te verminderen.

Wat te Verwachten Tijdens en Na de Behandeling

Voor de Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal de specialist je huid reinigen en een voorbereidende oplossing aanbrengen om de huid klaar te maken voor de peeling.

Tijdens de Behandeling

Tijdens de behandeling kun je een lichte tinteling of branderig gevoel ervaren. Dit is normaal en betekent dat de oplossing werkt.

Na de Behandeling

Na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn. Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren en te beschermen tegen de zon. De huid zal enkele dagen tot een week na de behandeling afschilferen.

Nazorg en Herstel

Hydratatie

Het is essentieel om de huid goed gehydrateerd te houden na een chemische peeling. Gebruik een milde vochtinbrengende crème om de huid te kalmeren en te herstellen.

Zonbescherming

De huid is extra gevoelig na een chemische peeling. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Vermijd Harde Producten

Vermijd het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten, zoals scrubs en exfoliërende middelen, totdat de huid volledig is hersteld.

Is een Chemische Peeling Geschikt voor Jou?

Een chemische peeling kan een geweldige manier zijn om je huid te vernieuwen en te verjongen. Het is echter belangrijk om een specialist te raadplegen om te bepalen welke peeling het beste bij jouw huidtype en behoeften past.

Wil je meer weten over chemische peelings of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk consult.

Relax Sensation PRO Beauty Behandeltafel van Massagetafel DesignRelax Sensation PRO - Beauty - ideaal voor Chemische Peeling


Reactie plaatsen
<