Hoe verwarm ik massage olie?

Hoe verwarm je massageolie en hoe hou je deze op temperatuur.

Tijdens de massage wordt massageolie op de huid aangebracht. De verwarmde massage olie is stap nummer 1.  Alleen dat al geeft vanaf het begin een goed gevoel.

Stel je het volgende voor:

Je ligt op een comfortabele massagetafel , niets drukt, niets knelt. Je bent aangenaam warm, ontspannende muziek speelt en een aangenaam fruitige geur stroomt in je neus. U kunt zich verheugen op een wellnessmassage die u verdient na een dag hard werken.

En dan word je overgoten met koude massageolie en aangeraakt door koude handen !!! Alle ontspanning is weg.

Massageolie opwarmen is de eerste stap. We laten zien hoe het moet.

Opwarminstructies voor massageolie

Verwarm de massageolie in je handen

Er is geen ander gereedschap nodig om massageolie in uw handen op te warmen. U kunt de massageolie verwarmen volgens de volgende instructies:

 1. Open de fles met massageolie
 2. Vorm een ​​holte in uw hand (linkerhand voor rechtshandigen). Dit dient als een klein “bakje” voor de massageolie
 3. Giet massageolie in de holte en plaats de fles terug.
 4. Nu kunt u er eventueel uw andere hand er overheen leggen en een klein grotje maken. Blaas langzaam je adem in de grot van je hand.
 5. Wrijf de olie warm tussen je handen. Er mag alleen zoveel massageolie in zitten zodat deze niet te veel afloopt.
 6. De massage olie over de huid van de klant verdelen. Werk in een kleine ruimte zodat er een aangename temperatuur gecreëerd kan worden.

Voordelen:

 • Eenvoudige procedure
 • Geen materialen nodig
 • De handen worden ook warm

Nadeel:

 • Er kan maar weinig massageolie worden verwarmd
 • De maximaal haalbare temperatuur is beperkt
 • De opwarming duurt lang en moet elke keer opnieuw herhaalt worden

De lichaamstemperatuur van mensen is ongeveer 30 tot 34 ° C. Het is moeilijk om met je eigen lichaamswarmte en door wrijving tussen je handen een temperatuur van 30 ° C te bereiken.

Verwarm de massageolie in je hand

Warme massageolie in een verwarmingsapparaat

Massageolie wordt verwarmd in heet water of verwarmingselement. Hierdoor heeft de olie een redelijk gelijkmatige temperatuur. Warmers voor massageolie kunnen daarom met water worden gevuld. Zet de fles of karaf met de massageolie erin.

De exacte procedure is afhankelijk van het betreffende verwarmingsapparaat.

Zorg ervoor dat je handen warm zijn. Wrijf ze samen met een beetje massageolie. Omdat warme massageolie alleen niet voldoende is als je handen ijskoud zijn.

Voordelen:

 • Eenvoudige procedure
 • Traploze temperatuurregeling
 • Temperaturen boven 30 ° C zijn ook mogelijk
 • “Meer dan genoeg” massageolie kan worden verwarmd

Nadelen:

 • Investering van ca. 25 euro
 • Benodigde ruimte voor het verwarmingsapparaat

Er zit veel water op de fles of karaf wanneer deze wordt verwijderd uit een verwarmingsapparaat met water en dit water zal dan naar beneden druppelen. Leg er een kleine handdoek naast om de karaf daar even te laten uitlekken.

Verwarm de massage olie voor meer ontspanning

Houd de massageolie warm

Massageolie kan ook warm worden gehouden in een massageolie-verwarmingsapparaat.

Bovendien zijn kookplaten ideaal . Kommen van plat glas worden bovenop geplaatst en gevuld met de massageolie.

Het voordeel : de massageolie zit in een kom en kan direct met de hand worden “geschept”. Dit gaat snel en zorgt ervoor dat de massage soepel verloopt.

Een nadeel zijn de extra aanschafkosten. Kookplaten hebben ook geen goede energie-efficiëntie – de warmte wordt alleen via de bodem overgedragen.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<