Page content

Wat is lymfe massage

Naast de doorbloeding van aders en slagaders, bestaat ons lichaam ook uit een ander vloeistofsysteem, het zogenaamde lymfestelsel. Als onderdeel van ons immuunsysteem is het verantwoordelijk voor het transport van vloeistoffen. Net als bloedvaten slingeren de lymfevaten en lymfevaten door ons lichaam, ontmoeten elkaar op geselecteerde punten in de lymfeklieren en komen terecht in het veneuze bloed systeem nabij het hart.

Het lymfestelsel is druk. Het transporteert dagelijks tussen de twee en drie liter lymfe door het organisme. Dit is voedingsrijke weefselvloeistof die niet door de bloedbaan wordt opgenomen.

De lymfe-organen zoals de thymus, milt of amandelen produceren zogenaamde lymfocyten , de eigen afweermechanismen van het lichaam tegen ziekteverwekkers. Samen met metabolische afvalproducten, bacteriën, ziektekiemen en andere schadelijke vreemde lichamen worden de lymfocyten doorgestuurd naar de lymfeklieren. Hier filteren de knooppunten ziekteverwekkende componenten uit de vloeistof. Het transport van de lymfocyten vindt zowel passief als actief plaats. Het zet zichzelf passief in beweging door samentrekkingen van buitenaf of de bewegingen van de ledematen. Het gaat actief door bewuste samentrekkingen van de bloedvaten.

Comment Section

0 reacties op “Wat is lymfe massage

Plaats een reactie


*