Page content

Wat is Kum Nye massage?

De Kum Nye-massage heeft een lange traditie in de Tibetaanse cultuur. Deze massage is vooral handig voor mensen die mediteren, heel hard werken of sporten. Kum Nye is een holistische procedure gebaseerd op de oude kennis van acupressuurpunten en meridianen. Door de massage kunnen blokkades in ons lichaam energiesysteem worden opgespoord en opgeheven door de energiestroom en lichaamsvloeistoffen optimaal te stimuleren met behulp van een gerichte drukmassage.

In ons dagelijks leven bewegen we ons vaak op zeer beperkte manieren. We doen steeds weer dezelfde dingen en hebben maar een kleine bewegingsradius. Zelfs degenen die fysiek sporten, hebben meestal geen uitgebalanceerd scala aan bewegingen en technieken. Hierdoor wordt ons lichaam op een speciale manier geblokkeerd, wat op verschillende plekken tot spanning leidt. Daarom beginnen onze spieren dit te compenseren om de gespannen gebieden te beschermen. Bovendien slapen we door onze rusteloze geest en lichaam vaak niet goed. Het resultaat is dat de flow op fysiek, mentaal en energetisch niveau blijft steken.

Kum Nye helpt onze spieren los te maken en alle spanning in het lichaam te verlichten. Als we minder gespannen zijn, hebben we minder blokkades en kan onze energie beter stromen. En zo kunnen ons bloed en onze essentie vrij circuleren. Hierdoor hebben we meer energie en worden we niet snel moe. Hierdoor kunnen we beter omgaan met de uitdagingen van het leven en kunnen we gemakkelijker rusten.

Comment Section

0 reacties op “Wat is Kum Nye massage?

Plaats een reactie


*