Waarom is een kindermassage zo belangrijk?

De kindermassage is zo belangrijk omdat kinderen een groot verlangen hebben naar liefde, warmte, genegenheid en aanraking. Daarom is het ook belangrijk dat ouders de massage doen om te laten zien dat ze van hun kind houden. Bovendien versterken ouders de respectvolle en intieme omgang met het kind. De massage begeleidt ouders op een zachte en ontspannende manier op weg naar meer begrip en wederzijds vertrouwen richting het kind. Alleen als deze waarden op het kind worden overgebracht, krijgen ze zelfvertrouwen en zelfvertrouwen.


Deskundigen hebben bewezen dat een gebrek aan aanraking en liefde van de ouders voor hun kind er later toe leidt dat dit de neiging heeft om agressieve gedragspatronen te hebben, moeite heeft om in slaap te vallen, zich lusteloos voelt en volledig overprikkelde stemmingen vertoont ( bijv. Hyperactieve kinderen ). Dit zijn problemen waarmee de ouders van tegenwoordig steeds vaker worden geconfronteerd. Bovendien wordt het lichaam van het kind erg belast door een veelvoud aan externe impulsen zoals prestatiedruk op school, langdurig zitten, tv kijken, computerspelletjes, mobiele telefoons en te weinig beweging.


De massage maakt kinderen zelfverzekerder en evenwichtiger . Bovendien leren kinderen hun lichaam beter kennen en communiceren ze hun behoeften naar hun ouders. De massage heeft geen therapeutische redenen, maar is alleen bedoeld om de band tussen ouder en kind te versterken, zogenaamde contactmomenten.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down