Page content

Wat is Integratie massage?

Integratie massage, ook wel geïntegreerde massage of eclectische massage genoemd, is een therapeutische methode die de principes van massage en lichaamswerk combineert . Net als andere somatische disciplines, bevat het fysieke, emotionele en spirituele elementen. Met andere woorden, het ondersteunt een holistische lichaam-geest-benadering van welzijn in plaats van te putten uit een fysiologisch of ecologisch standpunt.

Bij Integratie massage worden verschillende hands-on technieken gebruikt om fysiologische veranderingen te bevorderen. Dit wordt bereikt door primair te focussen op het fasciale systeem, of het bindweefsel van het lichaam. Als somatische therapie valt dit type massage vaak samen met geleide beweging en andere lichaamswerk technieken om geatrofieerde spieren te stimuleren en gecomprimeerd zacht weefsel los te laten.

Over het algemeen is massage een oude praktijk die minstens 3000 jaar oud is. Hoewel het misschien gewoon goed aanvoelt, zijn de gezondheidsvoordelen ervan tegenwoordig goed gedocumenteerd. In feite zijn geïntegreerde massagetechnieken een gestandaardiseerde praktijk geworden in veel fysieke revalidatieprogramma ‘s. Bovendien wordt het gebruikt als een aanvullende therapie voor een breed scala aan aandoeningen, zoals artritis, hoge bloeddruk, onvruchtbaarheid en immuundysfunctie. Een van de grootste voordelen kan natuurlijk stressvermindering zijn.

Geïntegreerde massagetherapie is ook nuttig bij het behandelen van pijn. In feite worden de verschillende gebruikte technieken vaak gevonden in sport therapieprogramma’s. Behalve dat het de bloed- en zuurstof stroom naar de spieren verhoogt, verbetert het ook de gewrichts flexibiliteit. Beoefenaars schrijven deze voordelen toe aan een toename van de productie en afgifte van endorfine, de natuurlijke pijnstiller van het lichaam.

Dit type massage heeft ook toepassingen bij de behandeling van depressieve en angst gerelateerde stoornissen. Het loslaten van spanning en stress wordt toegeschreven aan het verbeteren van fysieke symptomen. Veel patiënten die worden gemasseerd, melden echter ook een verbeterde stemming. Bovendien is opgemerkt dat het verbeterde slaapkwaliteit en verbeterde concentratie bevordert.

Een geïntegreerde massagetherapeut kan een van de meer dan 250 massage technieken gebruiken die in de loop van de eeuwen zijn ontstaan. Meestal zal hij of zij echter een plan ontwikkelen waarin een combinatie van technieken wordt gebruikt die op het individu zijn afgestemd. Sommige van deze technieken omvatten redelijk bekende therapieën zoals acupressuur of Reiki . Over het algemeen kan worden verwacht dat therapiesessies variaties in kneden, kloppen en het uitoefenen van druk op bepaalde punten omvatten.

Comment Section

0 reacties op “Wat is Integratie massage?

Plaats een reactie


*