Page content

Procedure van de hotstone-massage

De massage kan worden uitgevoerd als een  volledige of  gedeeltelijke lichaamsmassage  . Afhankelijk van de massage worden tussen de 30 en 50 stenen van  verschillende groottes gebruikt. Meestal worden lavastenen gebruikt, omdat deze natuurstenen een natuurlijk en glad oppervlak hebben en dankzij hun hoge materiaaldichtheid bijzonder lang warmte kunnen vasthouden.

Om de verschillende delen van het lichaam optimaal te bereiken, is de grootte van de stenen afhankelijk van de grootte van de spiergroepen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende stenen:

  • Grotere, platte stenen  zijn ideaal om ze onder en op het lichaam te plaatsen (daarom ook wel ” legstenen ” genoemd).
  • Kleine en lichte stenen zijn geschikt voor kleine spiergroepen, zoals de handen.
  • Kleine en platte steentjes zijn bijzonder geschikt voor de ruimtes tussen de vingers of tenen.

Voor de massage worden de stenen verwarmd tot ongeveer 60 graden. De massage begint meestal in buikligging, waardoor de stenen op bepaalde energiepunten langs de meridianen kunnen worden geplaatst. De stenen zijn bedekt met een handdoek, wat betekent dat het lichaam is opgewarmd voor de daadwerkelijke massage en de spieren worden losgemaakt en ontspannen.

Dit wordt gevolgd door massage en wrijven van het lichaam met olie. De zachte massage met de stenen bevordert de meridianen waardoor de inwendige organen kunnen worden bereikt.

Uiteraard dient elke hotstone-massage afgestemd te zijn op de wensen en klachten van een klant, waardoor de individuele lichaamsbehandelingen heel individueel kunnen zijn.

Comment Section

0 reacties op “Procedure van de hotstone-massage

Plaats een reactie


*