Page content

Wat is Bindweefselmassage?

De bindweefselmassage is een manuele stimulatie therapie waarbij verschillende huid-, onderhuid- en fascie technieken worden toegepast. Deze technieken zouden niet alleen lokale effecten ter plaatse van de massage moeten teweegbrengen, maar ook externe effecten op inwendige organen via bepaalde zenuwprikkels.

Deze vorm van massage werd in 1929 bij toeval ontdekt door de Duitse fysiotherapeut Elisabeth Dicke, omdat ze ook een effect voelde op de bloedcirculatie in haar benen bij het behandelen van pijnlijke plekken in haar bekken.

De bindweefselmassage behandelt voornamelijk zones in de rug. Er wordt een grote verscheidenheid aan technieken gebruikt om “plakkerige” delen van de huid en het onderhuidse weefsel los te maken. In het begin wordt met name het bekkengebied gemasseerd, na enkele behandelingen de hele rug en later ook de buik. Een bijzondere vorm is de zogenaamde segmentmassage, waarbij individuele lichaamssegmenten worden verwerkt.

Door de verschillende technieken te gebruiken, voelt de patiënt een gevoel van snijden in de behandelde gebieden naarmate het weefsel van meer bloed wordt voorzien. Indicatoren voor een bindweefselmassage: – aandoeningen van het bewegingsapparaat – aandoeningen van de inwendige organen – vaatziekten – neurologische aandoeningen – stress – ziekte van Sudeck

Comment Section

0 reacties op “Wat is Bindweefselmassage?

Plaats een reactie


*