Page content

Welke voedingsregels zijn van toepassing op de drie dosha’s?

Elk van de drie dosha’s in Ayurveda heeft specifieke voedingsbehoeften.

Mensen met een dominante Vata Dosha zijn vaak vatbaar voor constipatie of gasvorming. Voor hen worden gekookte maaltijden en warme dranken aanbevolen. Romig en warm voedsel is goed voor vatas. Zoet, zuur en zout zijn de beste smaken.

De Pitta Dosha heeft een neiging tot onbedwingbare trek en moet voorzichtig zijn om niet te veel te eten en pittig, gefrituurd of gefrituurd voedsel te vermijden. Bittere stoffen, zoals in sommige groene bladgroenten, werken evenwichtig. Bitter, zoet en zuur zijn de beste smaken voor Pitta-soorten.

De spijsvertering bij mensen met een dominante Kapha-dosha verloopt nogal traag. Daarom moeten Kapha-soorten vet en zwaar voedsel en te veel rauwe groenten vermijden. Ayurvedische leerstellingen bevelen veel groenten, warme gerechten en dranken aan. Kapha verdraagt ​​ook hete kruiden zoals peper, chili en gember. De beste smaken zijn bitter en heet.

Comment Section

0 reacties op “Welke voedingsregels zijn van toepassing op de drie dosha’s?

Plaats een reactie


*