Page content

Basisbeginselen van de achtergrond

Als je er helemaal klaar voor bent, is balans de hoeksteen van Ayurveda.

Volgens de filosofie zijn er drie basis constituties, of dosha’s – vata, pitta en kapha – waaruit ons fysieke, mentale en emotionele zelf bestaat. Een dosha domineert meestal, maar idealiter bestaan ​​de drie in harmonie.

Dat is de gezonde toestand. Als de dosha’s uit balans raken, kan dit leiden tot ziekte.

Volgens gelovigen houden de levensstijl richtlijnen van Ayurveda de dosha’s in evenwicht en stemmen de kruidengeneesmiddelen en het juiste dieet ze opnieuw af. Het is een benadering die opmerkelijk in overeenstemming is met het huidige denken over gezond leven, en ook met toenemend wetenschappelijk bewijs dat de geest en het lichaam op elkaar inwerken om de gezondheid te behouden en ziekten te bestrijden.

Omdat Ayurveda zich concentreert op welzijn, pikt het een andere moderne wind mee: scepsis en frustratie over de westerse geneeskunde.

Yoga, meditatie en massage zijn sleutelcomponenten, en voor toegewijden is er zelfs ayurvedische astrologie en ayurvedische architectuur (à la feng shui).

Ayurveda-liefhebbers geloven dat het systeem vijf millennia geleden door rishi’s, of zieners, vanuit het goddelijke werd geïntuïteerd. Het blijft India’s traditionele gezondheidszorgsysteem (en is vaak de achtergrond van de westerse zorg) – met naar schatting 80 procent van de bevolking die het toepast!

Populaire Ayurvedische massage behandelingen zijn onder meer de Indiase hoofdmassage; Abhyanga, een kruiden massage, en Shirodhara, een snelle behandeling waarbij een stroom olie in het midden van het voorhoofd wordt gegoten om het individu te helpen concentreren, concentreren en ontspannen van lichaam en geest.

Comment Section

0 reacties op “Basisbeginselen van de achtergrond

Plaats een reactie


*