Page content

Ayurveda – wat is het en waar komt de term vandaan

Ayurveda – de wetenschap van het leven – heeft zijn wortels in India en Sri Lanka en gaat ruim vijfduizend jaar terug. De Vedische geschriften, waarin de gezondheidsregels van Ayurveda voor het eerst op schrift werden gesteld, zijn meer dan drieduizend vijfhonderd jaar oud. De medische kennis van de Ayurvedische leer wordt samengevat in deze “heilige boeken”. Daar worden acht onafhankelijke medische gebieden beschreven:

  • inwendig medicijn
  • Gynaecologie en kindergeneeskunde
  • Oor, neus en keel en oogheelkunde
  • Geestelijke ziekte
  • chirurgie
  • toxicologie
  • Gezondheidsbevordering en revitalisering
  • Seksuele geneeskunde

In India worden alle ziekten nog steeds met Ayurveda behandeld. Traditioneel is het voorkomen van ziektes die kunnen ontstaan ​​een essentieel onderdeel van de Ayurveda-geneeskunde. De behandeling vindt vaak parallel of in combinatie met conventionele geneeskunde plaats. Aan de andere kant worden de gezondheids- en spirituele leringen van Ayurveda in Europa steeds meer geïntegreerd in alternatieve geneeswijzen, aangepast aan de behoeften van westerse patiënten.

Ayurvedische therapeuten behandelen nooit slechts één symptoom, maar altijd de hele persoon. Je ziet de patiënt in zijn of haar individualiteit op alle niveaus van lichaam, geest en ziel. Het is echter niet alleen de huidige gezondheidstoestand en de persoonlijke constitutie die een rol spelen, de ayurveda-beoefenaar zal bij zijn diagnose en therapie ook altijd geografische en culturele omstandigheden betrekken. Zo kunnen de ayurvedische leerstellingen worden aangepast aan de respectievelijke regionale omstandigheden en kunnen individuele behandelingsconcepten worden ontwikkeld. Vanuit ayurvedisch oogpunt zijn mensen gezond als ze zich levend, alert en evenwichtig voelen. Fysiologisch gezien werken alle vitale krachten op fysiek en mentaal vlak optimaal samen.

Comment Section

0 reacties op “Ayurveda – wat is het en waar komt de term vandaan

Plaats een reactie


*