Page content

Wat is Anma massage?

Anma Massage, ook wel Amma genoemd , is een traditionele Japanse massagetechniek. De naam, die zich eenvoudig vertaalt naar “massage”, komt van de combinatie van twee woorden: “An”, wat drukken betekent, en “Ma”, wat wrijven betekent, wat de basistechniek van het kneden van de huid beschrijft.

Anma is een krachtige vorm van massage en wordt ook wel ‘genezing met handen’ genoemd. De zeven traditionele technieken die in deze modaliteit van traditioneel lichaamswerk worden gebruikt, zijn: persen / strelen, grijpen / kneden, versterken, comprimeren, vibreren, tikken en “handmuziek”. Deze technieken zijn gericht op specifieke vitale punten en meridianen op het lichaam, en de slagen worden weggeleid van het hart (centrifugaal).

Anma Massage maakt gebruik van het theoretische kader van de Chinese geneeskunde, vergelijkbaar met de traditionele Chinese massage Tui Na . De Anma-techniek richt zich zowel op lichaam als geest, behandelt de patiënt fysiek, mentaal en spiritueel en bevordert zo het zelfbewustzijn en het vermogen om met emoties om te gaan. Het wordt gebruikt voor ontspanning en stressverlichting en voor de behandeling van veel verschillende aandoeningen, zoals chronische pijn, constipatie, angst, migraine, slechte flexibiliteit, stimulatie van de bloed- en lymfestroom, lage rugpijn en zenuwaandoeningen.

De behandeling wordt meestal via de kleding uitgevoerd, in plaats van rechtstreeks op de huid, en er wordt geen olie gebruikt. Het wordt traditioneel op een mat op de grond gegeven, maar het kan ook op een massagetafel worden gegeven of in een andere positie die beter geschikt is voor de ontvanger.

Comment Section

0 reacties op “Wat is Anma massage?

Plaats een reactie


*