Page content

Geschiedenis

Anma Massage is van Chinese oorsprong (in China An Mo of Anmo genoemd) waarvan wordt aangenomen dat het de voorloper is van Tui Na. De traditionele Chinese massagetechnieken kwamen in Japan aan tijdens de Nara-periode (710-793 CE), samen met andere technieken van de traditionele Chinese geneeskunde , en werden beoefend in door de overheid gesponsorde ziekenhuizen. Na eeuwen van lokale invloeden werd Anma als uniek systeem in 1320 opgericht door Akashi Kan Ichi in Japan.

Anma werd in de zeventiende eeuw populair gemaakt door de acupuncturist Sugiyama Waichi. Rond dezelfde tijd verschenen de eerste boeken over dit onderwerp, zoals Fujibayashi Ryohaku’s Anma Tebiki (Manual of Anma). De masseurs waren vaak nomadisch, verdienden hun brood via mobiele massage capaciteiten en betaalden commissies aan hun verwijzers.

Ook opmerkelijk is het feit dat Anma sinds Sugiyama’s tijd sterk in verband wordt gebracht met blinden. Sugiyama, die zelf blind was, richtte een aantal medische scholen voor blinden op die deze praktijk onderwezen. Dit is doorgegaan tot in de moderne tijd, waardoor veel blinden in Japan kansen kregen en dit beroep werd gekozen.

Anma tegenwoordig

Tegenwoordig is Anma nog steeds erg populair in Japan, en er zijn veel beoefenaars en scholen over de hele wereld. Echter, Shiatsu massage – een meer hedendaagse techniek die afkomstig is van Anma – is meestal gemakkelijk te vinden in de westerse wereld.

Comment Section

0 reacties op “Geschiedenis

Plaats een reactie


*